Leaderboard Nuffnang

Wednesday, December 5, 2012

JJCM : Ajihs Nasi Lemak..

Terima kasih pd kawan2 yg sudi share gambar Hafiey...insyaAllah kalau ada rezki mungkin spa tuh boleh menjadi milik Hafiey...

Just nak share ape yg saya dan family makan di kota bharu bebaru nih. Memandangkan cuti saya nih dah berbaki beberapa hari lagi, rs ralat pulak kalau tak cube makanan2 yg popular kt Kota Bharu.

Walaupun saya dilahirkan dan dibesarkan di Kota Bharu, rsnyer boleh dibilang dgn jari kot berapa kali jer kami makan di luar. Well mom's cook is the best. Kalau ada org tanya pun, rsnyer kami adik beradik xboleh nak jawab kat mana makanan popular di Kota Bharu nih.

Salah satu makanan glemer kat Kota Bharu nih ialah Ajihs Nasi Lemak.




Ada beberapa jenis sambal nasi lemak kat sini antaranya sambal sotong, udang dan kerang.









Tapi sotong yg digunakan untuk sambal sotong ialah sotong hidup. Kebiasaannya kalau nasi lemak biasanya sotong yg digunakan ialah sotong kering.

Ini pula ape yg kami makan pd malam tuh.




Nasi emak sambal sotong.




Nasi lemak ayam goreng.




Nasi lemak sambal sotong dan udang.

Bagi pendapat saya rasa nasi nya sedap sbb mmg berlemak. Sesuailah dikatakan nasi lemak. Sbb kebiasaannya penjual mengatakan menjual nasi lemak tp nasinya tak berlemak pun.

Bagi sambal pulak, biasa shj bagi saya. Tp kalau malam2 tiba nak makan nasi lemak rsnye bolehlah terjah kat Ajihs Nasi Lemak nih yg terletak di Jalan Guchil Bayam.

Ajihs Nasi Lemak dh boleh tick. rsnyer lepas nih nak try makanan ape plak.

P/s: please keep on "like" and share Hafiey's picture at Mspa Contest..


1 comment:

Aleeya Atinza Saaid said...

sedapnya....berselera tengok