ari nih aku nk tjk cara step by step buat roti sosej berkeju...
nih dinner aku n family tuk ari ahad....
resepi aku amik dr sini....
tp aku alter skit resepi tuh...
from slice cheese aku pki mozarella cheese...
sbb itu jer cheese yg ada kat umah nih.....
ok step2 nyer ialah...
prepare tepung die...
cara2 nyer...
bancuh 4 sudu tpg gandum + 1 sudu tpg jgg...
campur telur n garam...
pastu ltk tepi....
kemudian amik roller...
lenyekkan roti tuh....
disbbkan aku xde roller...jd aku tlh menggunakan idea kreatif aku...
aku gune thermos lifestyle aku tuh buat jd roller....
nk pakai botol pepsi pn boleh...
tp agak2 botol tuh tak kemek korg kerjakan...
sile teruskanlah usaha murni tuh...
dh penyek roti tuh...
letak ler cheese n sosej....
sosej tuh rebus dl...
ikut citarasa msg2..
nk rebus/goreng/masuk oven...
suka ati yer....
dh tuh roll ler roti...
pastu lekatkan roti yg ujung tuh ngan bancuhan tepung td....
n celupkan roti yg di gulung tuh dlm bancuhan tepung td...
pastu goreng....
dan rupe roti tuh pas digoreng...
taaadaaaa....!!!!
tgk cheese yg xsabar2 nk kuar tuh...
mmg marvellous lah...!!!
sedap tak sedap bende nih...
spi asben aku mtk lg suh buat....
sedap dimakan ngan sos ker atau ape2 lah...
mengikut citarasa msg2...
jd renung2kan lah...selamat mencuba...
5 comments:
akak oi npk cm sdp terliurla plak..nk try r nanti hehe
fuhlahmakkkkkkk!!!
ku mmg hantu keju....
adehai..... kena buat neh
tq sharing ekekkeke
terliur aku wei
boleh mok x sis klu mkn selalu?hii
uiishhh... memang terliur tgk.. heh..heh..heh.. nak buat gak ler..
Post a Comment